heja livet x a day of hysteriaa day of hysteria -

en heldag koncentrerad och fokuserad på kvinnohälsa

oktober 2019

behov:

En gång i tiden var hysteri en vanlig medicinsk diagnos för kvinnor. Trots att hysteri kategoriserades som en sjukdom var symptomen, de “psykiska störningarna”, synonyma med en normalt fungerande kvinnlig sexualitet - kåtslag, nervositet, svettningar, irritation och ”hysterisk paroxysm” (orgasm) med flera. Onani kunde till exempel lägga in dig på mentalsjukhus. Därav benämningen hysterikor för “drabbade kvinnor”.

Kvinnans kropp och kvinnohälsa har i alla tider prioriterats lågt, om alls. PMS, mens, lust och njutning, förlossning, underlivet. Alla dessa frågor har varit, och är fortfarande till viss grad, tabubelagda och många kvinnor lever i tystnad med sina frågor, smärtor och skamkänslor. Vi är inte tysta längre. Vi är nyfikna, kunskapstörstiga och trötta på att inte vara prioritet. Det önskas förståelse och support inom kvinnohälsa. Det är dags. Tiden är nu.

partners:

Heja Livet står för idé och koncept, och samarbetspartners som gjorde detta möjligt är VagiVital, Always, Min Doktor, Bonzun, Lunette, Natural Cycles, YOPPIE, Norstedts, Mensen - Forum för Menstruation, Aprovix, Pistill & L300.

vår lösning:

Heja Livet skapar A day of Hysteria; en heldag fokuserad och koncentrerad på kvinnohälsa. Detta ämne är enormt i vårt digitala forum och nu tar vi det även till den fysiska arenan. Tillsammans med några av landets främsta experter, förebilder och entreprenörer på ämnet kommer vi bryta normer, krossa tabun och myter genom att inspirera, belysa och upplysa.

resultat:

Heja Livet fokuserade på allt det viktigaste vi nästan aldrig pratar om eller forskar kring. Vi tog upp det på en scen framför 200 personer från 9.30 på morgonen till 17.30 på kvällen lördag den 12 oktober, och satte på strålkastarna.

A Day of Hysteria har blivit ordentligt uppmärksammat i både Heja Livet Facebook och Heja Livets Instagram-konto, från augusti - november 2019. Alla samarbetspartners har fått olika typer av exponering i form av redaktionella inlägg, Instagram take-over och fysisk närvaro på själva dagen med montrar och plats på scen.

Både deltagare och partners under dagen tyckte det var en succé, och frågar om kommande evenemang nästa år kom in direkt både personligen och via våra kanaler. Även medlemmar i våra nätverk visade stort intresse för nya event på temat, och även att vi kommer till flera städer. Det här är bara början.

Antal medlemmar och räckvidd i Heja Livet: 107 000

 
 

HEJA LIVET PRODUCTION:

Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling och skapande av content * PR * Produktionsledning * Event


schema.001.jpeg

film av grymma Björn Eklund