HEJA LIVET X JOBBENTRÉN

 


Tillsammans skapar vi integration

Vi tror starkt på att det är då det händer, när vi vågar korsa gränser, utbyta erfarenheter och lära av våra olikheter, samt se till våra likheter. Därför är vi extra stolta över vårt samarbete med rekryteringsföretaget Jobbentrén.


Sju av tio jobb i Sverige förmedlas genom kontakter, är man ny i Sverige har man oftast få eller inga kontakter alls. Detta gör vi tillsammans med Jobbentrén för att öka möjligheten för målgruppen som saknar ett brett nätverk att få jobb, men också för att arbetsgivare ska kunna ta tillvara på potentialen och kompetensen som finns. Med gemensamma krafter vill vi förändra vardagen för några stjärnor med start nu i april. Fem arbetssökande kvinnor, alla nyanlända i Sverige, kommer att få möjligheten att spela in varsin film om sig själva. Där de bland annat kommer att berätta om vad de vill jobba med och varför - Precis som ett CV fast i rörligt format!

Vi vill hjälpa dessa kvinnor att få sin första riktiga anställning på den svenska arbetsmarknaden. Du kanske är en arbetsgivare med personalbehov och vill träffa någon av kvinnorna för intervju? Eller känner någon som är det? Den kraft som finns i detta forum kan förflytta berg, låt oss bevisa det ännu en gång.

 
 
5 stjärnor, 100 000 möjligheter - Full fart framåt
— EMELY CRONA STENBERG