HEJA LIVET X METROJOBB

Metrojobb och Heja Livet i samarbete för att stärka kvinnor i karriären.

Syftet är att peppa, utbilda och lyfta kvinnor i karriären. Resultatet blir events, föreläsningar och redaktionella artiklar om jobb och personlig utveckling. 

Hur är jag mitt bästa jag i en vardag med press och krav? Hur får jag drömjobbet? Hur bygger jag ett kontaktnät? Det är frågor som Metrojobb och Heja Livet får från medlemmar och läsare. Det resulterade i ett nytt samarbete med fokus på att lyfta kvinnor i livet och i karriären.

Som en första del av samarbetet kommer Heja Livets medlemmar att bjudas in till en karriärkväll med föreläsningar, coachning och mingel. Temat är ”jobbsökande” och deltagarna kommer bland annat att få lära sig hur de skriver ett säljande cv, hur de maxar sin LinkedIn-profil och hur de blir proffs på självledarskap.

Bakom Heja Livet står grundarna Emely Crona Stenberg, som startade nätverket 2014, och Caroline Levy. 
– Vi ställer höga krav på oss själva och det är inte alltid lätt att vara sitt bästa jag. Det kan saknas motivation, kunskap, ork, riktning och vi ser att detta är extremt vanligt bland kvinnor, säger Emely Crona Stenberg.

Caroline Levy fortsätter: 
– Därför gör vi detta – för att hjälpa och erbjuda verktyg för att nå sitt mål. I detta fall inom karriär och entreprenörskap.

– Vi vill förbereda våra användare på arbetslivets utmaningar och öka deras chanser att få jobbet de vill ha. Heja Livet är den perfekta partnern att samarbeta med och här får vi möjlighet att tillsammans komma ut och fysiskt möta människor och ge dem de verktyg de behöver för att utvecklas, säger Thérèse Trolle Steien, affärsområdeschef på Metrojobb.


Heja Livet är nätverket för dem som identifierar sig som kvinnor med ledorden ”creating womanhood”. I dag har Heja Livet-gruppen på Facebook närmare 90 000 medlemmar. 

Metrojobb är en av Sveriges största jobbsökarsajter och en del av mediahuset Metro. På www.metrojobb.se finns jobbannonser och redaktionella artiklar som hjälper användarna att ta nästa steg i karriären.