HEJA LIVET x PRISJAKT & BÖRSHAJEN

hur enkel planering förbättrar din ekonomi.

 

tänkonomi, maj - november 2019.

 
 

behov:

Prisjämförelsetjänsten Prisjakt önskar nå fler kvinnor och vänder sig till Heja Livet. I nätverket är ekonomi ett populärt ämne som är återkommande, där många ger uttryck för att de saknar och törstar kunskap om hur de bättre kan spara och börja investera, undvika konsumtionsfällor och lära sig om aktier. 

samarbetspartner:

Prisjakt Sverige, den objektiva prisjämförelsetjänsten, är huvudpartner till samarbetet efter en förfrågan till Heja Livet. Även Börshajen bjuds in till samarbetet att medverka med kompetens och kunskap.

vår lösning:

Tänkonomi är en webbserie om hållbart konsumerande och sparande tillsammans med Börshajen och Prisjakt Sverige. Syftet är att inspirera kvinnor till att bli mer medvetna om sin ekonomi.

Webbserien i fyra delar har olika fokusområden inom ekonomi. Seriens huvudperson och programledare är Andra Farhad, grundare av och VD på Börshajen. Hon gick med i Heja Livet på den tiden då det bara var 3 000 medlemmar och har sett gruppen växa till att vara den inspirerande mötesplats för hundratusen kvinnor som den är idag. Vi är så glada att Andra är med och sprider sitt budskap om att alla kan och att det aldrig är för sent att komma igång med att tänka smart kring sina pengar. I varje avsnitt möter Andra Farhad några av Sveriges främsta ekonomi- och sparexperter för att dyka djupare i ämnen som budgetering, investering, sparande med mera.

resultat:

I avsnitt #1 gästas vi Elin Helander, kognitionsvetare på Dreams, som pratar om psykologin bakom konsumtion och varför vi oftare konsumerar när vi borde spara.


I avsnitt #2 är frida bratt, sparekonom från nordnet med och svarar på frågor om man som ostrukturerad ändå kan börja spara, hur snabbt man kan göra en förändring, enkela tips på en budget och varför man kan likna sparande med att gå till gymmet.


I avsnitt #3 är dagens expertgäst Johanna Kull, sparekonom på avanza. hon pratar om hur du som nybörjare kan börja investera, hur du placerar pengar utifrån just dina behov och varför du inte ska vara rädd för att placera. hon svarar också på frågor om sparbuffert, vad en indexfond är jämfört med en global fond och hon delar med sig av konkreta tips.


I sista avsnittet i serien Tänkonomi är dagens expertgäst Sandra Bourbon, VD på och grundare av Framtidsfeministen. Tillsammans med programledare andra farhad pratar de om varför jämställdhet lönar sig i investeringar, hur du får pengar över med enkla konkreta knep och vad en kapselgarderob är - och hur du själv kan göra en! Sandra pratar även om hur du kan sparar pengar inför att bli mamma till ditt första barn.

Webbserien har delats i Heja Livets kanal på Facebook, samt även i Prisjakt och Börshajens kanaler, med ett avsnitt i månaden. Antal medlemmar och räckvidd: 107 000

Avsnitten har fått högt engagemang och medlemmarna har entusiastiskt uttryck att de är mycket glada över initiativet. Även partners är mycket nöjda med samarbetet och mottagandet.

- Att få göra Tänkonomi tillsammans med Heja Livet och Andra Farhad är superstort för oss. Vi är så glada att vi får vara del av all den positiva energi som finns hos Heja Livet. Det känns jättebra att tillsammans med dem få guida fler till smart shopping och få möjlighet att visa hur enkelt det kan vara att spara pengar i vardagen genom att använda Prisjakt - Linnea Kléen, Digital Marketing Manager, Prisjakt.

HEJA LIVET PRODUCTION:

Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling och assisterande skapande av content * PR * Produktionsledning * Event


Filmproduktion av fantastiska Kentsdottir Art & Production